Hidroizolatia terasei, una din cele mai importante etape in constructia unei case

Hidroizolatia terasei, una din cele mai importante etape in constructia unei case

Toate componentele unei cladiri sunt importante si sunt intercorelate pentru a se asigura rezistenta, durabilitate si aspectul dorit. Pentru cei care doresc ca acoperisul sa aibe rol si de terasa, acest lucru este posibil datorita existentei materialelor speciale in acest sens si aici vorbim in primul rand despre membranele speciale bituminoase pentru hidroizolatii.

In multe cazuri proprietarii cladirilor, din diverse motive, printre care lipsa fondurilor suficiente, au desconsiderat importanta impermeabilizarii la nivelul acoperisul terasa si au ales materialele printre cele mai ieftine si au apelat la meseriasi care nu sunt dedicati in acest domeniu. Atat materialele cat si experienta sunt vitale pentru reusita in acest caz.

Pentru hidroizolare nu este necesara doar membrana bituminoasa, ci trebuie luate in calcul mai multe aspecte, cum ar fi: respiratia plafonului cu ajutorul stratului de difuzie si aeratoarelor, termoizolatia si aplicarea corecta a tuturor membranelor, ceea ce va conduce la:

  • incaperilor de la ultimul nivel lipsa igrasiei (datorita respirabilitatii si lipsei infiltratiillor) si izolatia termica potrivita
  • proprietati circulabile la nivelul terasei, unde se va putea chiar amenaja in unele cazuri cu piese de mobilier specifice si chiar arbusti

Recomandarea noastra: atunci cand va hotarati sa incepeti lucrarile de hidroizolatii asigurati-va ca firma este dedicata in acest domeniu si executa (cum ar fi si ideal) doar lucrari specifice si pe langa acestea sa aibe experienta necesara. Un astfel de exemplu este Hidroset srl, activand pe piata inca din 2008 cu pachete complete si sisteme de termo si hidroizolatie la nivelul teraselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *