Realizarea unui gard din lemn impletit

Realizarea unui gard din lemn impletit

O metoda la indemana oricui atunci cand dorim sa imprejmuim o proprietate, asigurand o priveliste remarcabila si in armonie cu natura.

impletire ramuri
Pentru construirea unui gard din lemn impletit avem nevoie de pari, ca suport, pozitionate la distante potrivite astfel incat capetele ramurilor impletite sa se termine, pe cat posibil, pe acesti pari. Sunt necesare in acest sens ramuri, preferabil nu uscate, astfel incat sa ne ofere o anumita flexibilitate. Diametrul ramurilor se pot incadra intre 2 si 4 cm. Pare simplu, insa inainte de a ne apuca de treaba este necesara impartirea materie prime pe categorii, pe lungimi si sa vizualizam modul in care se vor imbina. Merita efortul, pentru ca intr-un final ne vom bucura de o adevarat opera de arta. Mai mult, tensiunea impletiturii stabilizeaza foarte bine constructia si ii asigura durabilitate. Daca se realizeaza pe distanta scurta si intravilan merita sa lacuiti lemnul pentru finisaj lucios si protejare suplimentara.

front

impletit

Se construiesc apoi triunghiuri din lemn si se fixeaza de pari, in partea de sus. Modul de prindere difera de la un caz la altul functie de uneltele si accesoriile pe care le avem la dispozitie. Daca parul este din lemn se poate fixa cu holsuruburi. Daca este din fier se poate suda un cornier pentru sustinerea triunghiului. Rolul acestora este de sustinere a mini-acoperisului.

triunghiuri

triunghi spate

suport

Apoi se construieste acoperisul, cu rol atat de protejare cat si de aspect. Acestea sunt realizate din lamele din lemn.

gard impletit final

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *