Tipuri de filtre de sedimente

Tipuri de filtre de sedimente

Sedimentele sunt prezente in toate sursele de apa si este necesara filtrarea acestora pentru a nu patrunde in instalatiile sanitare atat de acasa cat si in aplicatiile industriale. Este primul pas in tratarea apei si unul din cei mai importanti. In decursul timpului metodele de filtrare au prezentat evolutii in ce priveste finetea sitelor cat si a tehnologiilor de lucru. De la simplele filtre mecanice s-a trecut treptat la variantele cu autocuratare, manuale sau dotate cu temporizator electronic.

Enumerare tehnologii filtrare

Simple

filtresedimenteclasice

Sunt prevazute cu cartuse din polipropilena, bumbac, plastic, inox sau chiar ceramice. Atentie! Cartusele ceramice se intrebuinteaza doar pentru un singur robinet, pentru ca asigura un debit foarte mic.

Pot fi achizitionate de la orice magazin de sanitare.

Centrifugale

filtrecentrifugale

Sunt prevazute cu o elice fixa in partea superioara care creaza un vartej in interiorul carcasei care impinge sedimentele mai mari la baza acesteia impiedicandu-le sa se ridice din nou. Acumulandu-se acestea pot fi purjate printr-un robinet. Ofera posibilitatea instalarii elementelor filtrante (mansoanelor) cu o finete de filtrare pana la 1 micron.

Aceasta tehnologie este aplicata de renumitul producator belgian Cintropur. Filtrele se regasesc la noi in tara prin diferiti distribuitori.

Cu autocuratare si sistem de periaj

filtreautocuratare

Reprezinta cea mai recenta inovatie in domeniu. Sunt prevazute cu un sistem de periaj si purjare a murdariei acumulate, brevetat in Italia de catre Acqua Brevetti. Prin rotirea unui buton sau prin declansare prin temporizator are loc declansarea periajului si directionarea apei uzate catre scurgere prin purjare.

Acestea asigura o curatare in profunzime utilizand o cantitate minima de apa si un timp scurt. Spre exemplu la cele cu temporizator electronic se utilizeaza 6 litri de apa intr-un timp de 19 secunde. Variantele cu temporizator elimina necesitatea interventiei periodice a personalului, intregul proces realizandu-se complet independent.

Sunt prevazute cu site din inox cu finete de filtrare de 89 microni.

Cu mediu filtrant

filtruetfeco

Este o solutie tehnica ingenioasa si asta pentru ca asigura filtrarea pana la 20 microni, cu ajutorul unui amestec de medii filtrante capabile sa retina particulele aflate in suspensie, urmand apoi sa fie eliminate prin autocuratare automata programabila la un interval de x zile.

Este un sistem promovat in Romania de Ecowater. Impreuna cu un dedurizator reprezinta cea mai buna solutie tehnica in tratarea apei in mediul rezidential, intrucat automatizarea elimina interventiile periodice de mentenanta. Pe langa sedimente mai sunt retinute si clorul si substante organice.

Pentru acest din urma filtru trebuie sa aveti spatiu de instalare, pentru ca are dimensiunile de: latime 34, adancime 26 si inaltime 86 cm. Tineti cont si de tevile care vin in spatele filtrului pentru conectare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *