Cum se instaleaza o chiuveta din granit

Cum se instaleaza o chiuveta din granit

In acest tutorial s-a utilizat o chiuveta din granit Elleci Master 500.

Vom enumera mai jos etapele principale:

1.Verificati daca aveti toate componentele

De regula, pachetul trebuie sa contina sistemul de fixare si etanseizare si sifonul de scurgere complet.

accesorii chiuveta granit

2. Realizarea orificiului pentru baterie

Din fabricatie chiuvetele vin fara orificiu pentru baterie, insa unii distribuitori realizeaza la cerere orificiul. La fel de bine se poate realiza in momentul montajului de catre instalator.

gaurire

 

3. Decuparea blatului pentru incorporare

 Veti putea realiza un decupaj corect urmand instructiunile din manual. Se poate crea un sablon de decupare conform schitei pentru decupaj. Se aseaza sablonul pe suprafata blatului astfel incat sa fie centrat. Tineti cont de pozitia dulapului de sub blat, astfel incat decupajul sa nu se suprapuna peste peretii mobilierului, ci exclusiv intre peretii acestuia.

sablon-decupaj

trasare decupaj

Taierea se va realiza cu ajutorul unui pendular electric. In prealabil se gaureste blatul in cele 4 puncte de cotitura pentru a putea intoarce lama pendularului.

taiere-blat

Odata inlaturata partea taiata se va trece la impermeabilizarea muchiei interioare, astfel incat sa reziste bine in timp la conditiile de umiditate si la eventuale scurgeri accidentale de apa. Impermeabilizarea poate fi indeplinita cu ajutorul oricarei solutii din comert. Daca doriti ceva la indemana si ecologic in acelasi timp, fara sa mai dati banii pe solutii chimice, puteti utiliza ulei vegetal. Este 100% natural si are o eficienta ridicata. Aici vorbim de ulei de floarea soarelui, in, masline, si altele asemanatoare. Se aplica, preferabil de doua ori: primul strat, asteptati 10 minute si mai aplicati o data. Aplicati din belsug.

impermeabilizare ulei

4. Atasarea accesoriilor

Componentele sifonului de scurgere este preferabil sa se instaleze inainte de incorporarea chiuvetei pentru a va usura munca.

5. Etanseizarea

Pachetul, de regula, contine o banda de etanseizare speciala. Aceasta se va aplica de jur imrejurul decupajului, astfel apa acumulata pe blat va fi impiedicata sa patrunda sub chiuveta.

etanseizare banda

6. Incastrare si fixare

Amplasati chiuveta in decupajul realizat si fixati-o cu ajutorul sistemului de fixare incorporat.

incastrare

7. Instalarea bateriei si racordarea la apa si scurgere

Ultima parte o reprezinta instalarea bateriei, racordarea la sursa de apa rece si calda si legarea sifonului la conducta de scurgere. Odata realizata aceasta ultima parte chiuveta va putea fi intrebuintata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *