Igienizarea toaletelor publice

Igienizarea toaletelor publice

Mentinerea igienei toaletelor publice este o adevarata provocare. Cand ne referim la toalete publice nu avem in vedere doar pe cele din gari, parcuri, ci chiar si pe cele din supermarketuri, sali de sport si chiar sedii de firma.

Pentru tinerea sub control a raspandirii bacteriilor exista solutii tehnice care sa ajute semnificativ in acest sens. Aici ne referim la:

Baterii sanitare cu senzor, care pot fi utilizate fara atingere; apa se declanseaza prin apropierea mainii de baterie. Functioneaza prin alimentare electrica fie la priza, fie cu baterii sau acumulatori. Mixarea apa rece-calda se realizeaza cu ajutorul unui comutator fie incorporat fie instalat separat.

baterie senzor

Colace igienice cu folie rotativa de unica folosinta. 

Recomandate sunt colacele cu senzor, pentru ca se evita atingerea componentelor, insa pentru baile unde exista un grad de umiditate foarte ridicat exista si varianta de colac mecanic, ce pernite rotirea foliei igienice prin actionarea unei manivele. Acestea din urma au o durata de utilizare foarte indelungata.

Rolele igienice asigura in general intre 60 si 200 de utilizari. Folia utilizata se autodistruge in mod automat si nu mai poate fi reutilizata.

Uscatoare de maini cu aer

Solutie tehnica ce asigura uscarea mainilor cu ajutorul unui jet de aer cald directionat fie in plan vertical inspre pardoseala fie in plan orizontal, in cazul noilor variante de uscatoare Jet.

uscatoare maini

Clapetele wc si pisoar cu senzor sunt iarasi o alternativa eficienta, declansarea jetului de apa realizandu-se 100% igienic, declansarea jetului de apa fiind realizata la fiecare apropiere a utilizatorului. Ultima generatie de senzori au incorporata electronica ce impiedica declansarea accidentala a jetului de apa, fiind setata sa actioneze doar in cazul in care se intrebuinteaza vasul de toaleta sau pisoarul prin prezenta utilizatorului mai mult de 5 secunde sau, cele mai avansate, priin monitorizarea schimului de temperatura la nivelul obiectelor sanitare impreuna cu un senzor tip radar.

senzor pisoar

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *